Incident 2/7/2021 - Status update.

Impact : Geen toegang tot onze servers, noch vanaf internet (thuis, VPN), noch vanop MPLS. (destiny data netwerk)

06u20 - Toegang tot serverinfrastructuur is onderbroken wordt vastgesteld - start diagnose

06u25 - Ticket aangemaakt bij Destiny. er zijn dringende onderhoudswerken geweest op hun netwerk vannacht.

06u45 - Technieker onderweg naar datacenter 

07u20 - Technieker binnen 10 min in datacenter.

07u30 - "All of your files are currently encrypted". We zijn het slachtoffer geworden van een crypto aanval.  Impact nog onbekend. Hoe dit op te lossen en  aan te pakken zoeken we uit. We contacteren ook Politie.  Dit gaan we vandaag niet opgelost krijgen.

08u45 - Analyse van schade is bezig.

11u00 - Diverse contacten werden gelegd met overheid (computer crime unit) en politie en leveranciers/experten in deze materie. We wachten nog op de eisen van de daders. 

12u30 - Prato gaat voor alle Pratoflex klanten aan de RSZ melden dat er technische issues zijn, zodat boetes kunnen vermeden worden.

13u30 - Met verschillende externe specialisten in België en Nederland aan het analyseren. Onze eerste zorg is data veilig stellen, en zorgen dat de ransomware niet meer actief is. 

14u45 - Eerste contacten gelegd met criminelen. Experten geven aan dat dit een lange tijd kan duren... 

16u50 - we starten een info sessie om 17u15 -> link https://whereby.com/itxxstatus  -> https://whereby.com/itxxstatus2

Zaterdag 03/07/2021

11u45 - eerste update (1) we zijn bezig met een persbericht samen te stellen.  Experten in crisiscommunicatie nemen straks deel aan de meeting om 17u om u tips te geven. (2) we halen alle referenties van klanten weg van onze website, zodat er geen link gelegd kan worden tussen ITXX en de klanten. (3) het technisch team is bezig met analyse en beveiligingen van ons datacenter.  (4) Ik ben aangifte aan het doen voor databreach bij GegevensBeschermingsAuthoriteit en bij politie.  Als getroffene kan u dit best ook doen. (5) meeting om 17u via https://whereby.com/itxxstatus.